Afvoer Ontstoppen

Giet kokend water door de afvoer

Dit kan soms de zeep of het vet dat de verstopping bij elkaar houdt doorbreken, en de verstopping verhelpen. Een afvoer ontstoppen is vaak niet zo moeilijk.

Als dit de enige methode is die u gebruikt, zou het niet kunnen werken, vooral als u te maken hebt met een serieuze verstopping met vele haren die zich gedurende langere tijd hebben verzameld. Het kan de verstopping echter wel deels verhelpen, en volledig werken als u het gebruikt in combinatie met een andere methode uit de lijst hieronder.

Probeer een ontstopper te gebruiken

De aard van de verstopping, de plaats van de verstopping in de afvoer en de vorm van uw afvoer zullen bepalen hoeveel effect een ontstopper zal hebben. Als de verstopping erg diep zit en gemaakt is van bijvoorbeeld haren, kan het lastig zijn om voldoende zuigkracht te creëren voor een effectieve ontstopping.

U kunt proberen om petroleumgel aan te brengen op de randen van de zuignap, om de ontstopper beter te laten hechten. Voeg ook een beetje water toe, zodat de randen van de ontstopper onder water staan, als ze dat niet al doen.

Een afvoer ontstoppen is een andere methode dat vaak niet erg succesvol is in het geval van een douche, in mijn ervaring. Het is echter altijd het proberen waard, want de tijd en de kosten zijn minimaal.

Natriumcarbonaat en azijn (het natuurlijke alternatief voor chemicaliën)

Dit is een natuurlijkere oplossing in vergelijking met chemische schoonmaakmiddelen. Giet een kopje natriumcarbonaat door de afvoer, wacht een paar minuten, en voeg dan ook een kopje azijn toe.

Wacht een aantal uur om te kijken of de harenprop zich oplost, en maak dan de afvoer schoon door er kokend water doorheen te gieten.

Hoewel deze methode ecologisch erg verantwoord is en geen schade zal aanbrengen aan plastic leidingen, zou het kunnen dat u nog steeds gebruik moet maken van chemicaliën om de afvoer te ontstoppen.

Haal de afvoerklep eruit en verwijder de verstopping met de hand

Deze methode heeft een goede kans van slagen, maar u moet er wel uw handen voor gebruiken, dus ik raad u aan om rubberen handschoenen aan te trekken.

Ten eerste verwijdert u de afvoerklep. Soms zit er een schroef in het midden, die u er eerst uit moet halen. Soms kunt u de klep er ook gewoon afhalen met een schroevendraaier.

Kijk in de afvoer, en lokaliseer de verstopping. Gebruik een zaklamp, indien nodig. Als de verstopping binnen bereik ligt, kunt u hem eruit trekken met uw vingers.

Als hij niet binnen bereik zit, gaat u door naar methode 5.