WC Ontstoppen

Een verstopte WC is voor iedereen zenuwslopend. Maar hoewel dit vaak snel verholpen moet worden, is het meestal geen reden tot paniek. Een WC Ontstoppen kan namelijk vrij eenvoudig zijn.

WC’s raken gemakkelijk verstopt – hetzij met menselijk afval, hetzij met andere materialen. Gelukkig is het grootste deel van de verstoppingen het resultaat van gemakkelijk te verhelpen blokkeringen, of defecten in de leidingen en de onderdelen.

Hier is een klein overzicht van een aantal van de meest effectieve manieren om van een verstopte WC af te komen, en om verstoppingen in de WC in het vervolg te voorkomen. Een loodgieter kan vaak gemakkelijk uw WC ontstoppen. Hieronder geven wij wat tips om het eerst zelf te proberen.

Ontstoppers

Meestal is een goed gebruikte ontstopper alles wat u nodig heeft om een blokkade in uw toilet te verwijderen. Er zijn drie soorten ontstoppers: de zuignapontstopper (de rode, die u waarschijnlijk het meest bekend voorkomt), een flensontstopper en een accordeonontstopper. De zuignap werkt meestal het best bij verstopte gootstenen en baden; het is ontworpen om zich te hechten aan een plat oppervlak. De flens en accordeon aan de andere kant, zijn speciaal ontworpen om zich te hechten en vast te zuigen aan de opening aan de onderkant van het toilet.

Hoe gebruikt u een ontstopper voor het beste resultaat

  • Gebruik een flens- of accordeonontstopper
  • Verwijder de helft van het water uit de WC pot als hij vol zit, en vul de WC tot de helft als hij leeg is.
  • Bedek de ruimte rond de WC met handdoeken om de vloer rondom te beschermen.
  • Plaats de ontstopper in de WC pot, waarbij u de punt volledig in de opening van de afvoer laat zaken, en ervoor zorgt dat de afvoer volledig is bedekt.
  • Druk de ontstopper naar beneden met korte, krachtige stoten, om genoeg druk uit te oefenen op de afvoer om de verstopping los te maken.
  • Als u niet zeker weet of uw ontstoppogingen de verstopping uit uw WC afvoer hebben verholpen, gebruik dan een emmer of een kop om meer water aan de WC toe te voegen.

Als het water gemakkelijk de WC instroomt, dan is de verstopping verholpen. Zo niet, probeer het dan opnieuw. Als het met een ontstopper meerdere keren niet lukt om de verstopping uit uw WC afvoer te verwijderen, dan bent u genoodzaakt om een andere methode te proberen, of een professionele loodgieter te bellen voor hulp.

Mocht u hierna nog steeds problemen hebben raden wij u aan om een loodgieter, een expert kan vaak eenvoudig uw WC ontstoppen.